Twitter csatorna RSS csatorna

linképítés

A kókuszolajrólA kókuszolaj a kókuszpálma magjának szárított beléből kisajtolt növényi olaj. A koprából állítják elő, ami maga a szárított nyersanyag,.
3 fajtáját különböztetjük meg felhasználási módjuk szerint::
1, Hidegen sajtolt kókuszolaj: Átlátszó és tiszta, nem hőkezelt, ezáltal a kókusz összes pozitív hatását képes megőrizni és jellegzetes kókuszaromája van.
2, Szűz kókuszolaj: Mechanikus úton előállított olaj, mely nem esett át a finomítás, színtelenítés, szagtalanítás folyamatán és nem is hidrogénezték.
3, A finomított kókuszolaj: Sárgás színű, íztelen és szagtalan. Ez a típus egy átesik a finomítás eljáráson, mely során tiszta, színtelen és szagtalan lesz. Sütéshez-főzéshez a legelterjedtebb ugyanakkor tudnunk kell, hogy a finomítás során az olaj elveszíti a benne található értékes vitaminokat és aminosavakat, így a szervezet számára értéktelenebb olajat kapunk!
A kókuszolaj felhasználható sütésre-főzésre, iparilag margarin gyártására és sütőipari, valamint édesipari termékek készítésére. Kis mennyíségben a kozmetikai ipar is felhasználja szappangyártásra.A kókuszolajról